Bol i ukočenost zglobova

Bole vas zglobovi i često osećate da su pokočeni?

Čujete i da “škripe” prilikom pokreta? Dolazi i do njihovog oticanja? Najčešće se ovako opisuje degenerativno oboljenje zglobova Osteoartritis.

Ovo oboljenje se razvija u srednjim godinama, a posledice počinju da se pokazuju u kasnijem životnom dobu. 
Osteoartritis može zahvatiti bilo koji zglob, ali najčešće su to u pitanju zglobovi ruku, kukova, kolena, i vrat. 


Osobe koje pate od ovog oboljenja imaju trošne hrskavice u kojima nema dovoljno vode koja bi pomogla da se umanji jačina potresa usled nekog udara (kao što je na primer skok). Kod ovih osoba hrskavica se sve više tanji, čime dolazi do trenja između kostiju zglobova; što izaziva škripu, oticanje i bol u zglobovima. 


Kako bi se sprečio nastanak (ili u slučajevima gde već postoji ovaj problem) savetujemo svima da u svoje redovne aktivnosti uvrste naše masažne tretmana leđa u Relaksacija Beograd kojima se na prirodan način ubrzava cirkulacija i podstiče prokrvljenost u celom telu; ubrzava proces regeneracije i na zglobove deluje putem kičme (masažom, kiropraktikom, akupresurom, delovanjem toplotom i IC zrakom) i lokalno na samom zglobu (projektorom koji se drži na problematičnom zglobu, koji lokalno ubrzava regeneraciju kombinacijom toplote i IC zrakom).